Pedagogik

Metod: Framsteg är den bästa uppmuntran

Detta är Milicas undervisnings motto. Varje elev utvecklas i sin egen takt. Undervisningen planeras för var och en annorlunda, men “jag kan idag det som jag inte kunde igår” är vår vägvisning inom inlärningsprocessen. På så sätt blir eleverna stolta över sina resultat, hur små de än må vara. De övar gärna och kan vara säkra på att de gjort en bra investering. Musikaliska leksaker och kreativa metoder är förberedda för de minsta eleverna.

Repertoaren

varierar, beroende på elevernas önskemål. Metoden garanterar kunskaper i notläsning, musikalisk teori, improvisation, ackompanjemang och om så önskas-piano teknik. Kunskapernas nivå beror på ålder, intresse och tidigare kunskaper, om sådana finns. Undervisning kan ges i svenska, engelska, ryska eller serbiska.

Plats

I elevens hem ( Stockholms innerstad) bara om det finns elever för minst 90 minuters undervisning. Om inte, så hemma hos pianoläraren. Lektionen kan ta 30 eller 45 minuter.

Priset

beror på lektionens längd och plats. Man betalar i förskot för en hel termin till terminens avslutning (en hel termin- 15 lektioner om en lektion per vecka). Man får en provlektion gratis.

Noter och material

kan kopieras av läraren eller enligt överänskommelse köpas. Kopierat material kommer från engelska, svenska, ryska, tyska eller serbiska piano läroböcker. Ett nothäfte ska medtas till lektionen. Läxor ges i form av rebusar och pussel.

Uppträdande och dokumentation

En gång per termin organiserar läraren en uppspelning för alla som vill lyssna. Milica har en överenskommelse med “Steinway & Sons” piano affär på Gärdet om att använda deras konsertlokal för sina klasskonserter. Milica ger också föräldrarna inträde till undervisningens protokoll och skickar en liten rapport i slutet av varje termin.

Studenter utmärkelser: